Xbox One ombouw stap dichterbij

» Geplaatst door op jan 1, 2015 in Ombouw nieuws | 0 reacties

Goed nieuws voor diegene die de laatste tijd gezocht hebben naar onderwerpen over het ombouwen van de Xbox One console, je hoeft niet verder te zoeken en wellicht komt hiermee de Xbox One ombouw een stap dichterbij! Op 31 december 2014 dag heeft een team genaamd notHALT contact met Se7enSins opgenomen, het team melde een verrassing in petto te hebben. Allereerst waren zij sceptisch over de betrouwbaarheid van deze bron, maar toch is de kans geboden te laten zien wat zij hadden aan te bieden. Later is door notHALT aangegeven dat de Xbox One SDK (Software Development Kit) uploaded was en voor iedereen toegankelijk zou zijn gesteld, de documentatie zou later die dag nog volgen.

Xbox One ombouw stap dichterbij dankzij sdk

Je vraagt je af hoe belangrijk hoe belangrijk het lekken van de SDK echt is, het is namelijk niet iets wat iedereen daadwerkelijk gaat gebruiken, dat is wel zeker! Hoe dan ook, software fanaten en programmeurs zullen dit ongetwijfeld interessant vinden. Voor diegene die bekend zijn met Xbox 360 software modificaties, je weet dat het merendeel van de software modificaties afhankelijk is van de Xbox 360 Software Development Kit om het kunnen laten werken. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor toekomstige Xbox One ombouw software. Met het uitlekken van de SDK heeft iedereen toegang tot het Xbox ID programma of de Xbox One Devkit en zal in staat zijn de verschillende aspecten te ontdekken van de motor binnen de Next Gen console.

Is het lek een manier om aandacht te trekken, of is notHALT eropuit om Xbox One modificaties aan te moedigen, of dit nu software of hardware gerelateerd is? Hier hadden zij het volgende over te zeggen:

Als eenmaal de SDK verschenen is, dan kunnen personen welke de kennis hebben of eerder bestanden en software binnen het operating systeem Windows (8) hebben aangepast zeker de mogelijkheid krijgen sommige bestanden daarvan aan te passen. Waarom? De Xbox One is vrijwel een gestripte Windows 8 machine en heeft een nieuw soort van software pakket welke nog niet veel aandacht heeft gekregen. Dit software formaat is verantwoordelijk voor het updaten van de console en het opslaan van applicaties (Games vallen onder de categorie van  ‘Applicaties’ op de Xbox One) en is een aanpassing van de zogenaamde Virtuele Harde Schijven. Er is nog geen definitieve ’exploit’ maar van wat er is bestudeerd en getest is bestaat de mogelijkheid dat dit simpele software formaat mogelijk ons leid naar het creëren van Homebrew applicaties voor de Xbox One.

Microsoft Xbox one Xdk

 

 

 

 

 

 

Hopelijk zal dit lek ons helpen de mogelijkheden te ontdekken voor de Xbox One console. Zoals Homebrew voor deze console, of misschien wel een exploit zodat je de volledige controle krijgt over het apparaat. Alleen moeite en tijd zal ons zeggen of dit inderdaad mogelijk zal zijn. Voordat het artikel stopt, er zijn een aantal kleine details bekend over deze SDK welke wij wilden vermelden: Deze SDK werkt in tandemvorm samen met Microsoft Visual Studio 2012 en werkt alleen op 64 Bit computers. Hoeveel van jullie worden niet een beetje enthousiast als je nagaat wat voor moois hieruit kan verschijnen? Hoeveel van jullie denken dat er nog een lange weg te gaan is voordat de Xbox One console omgebouwd kan worden? Als je in het bezit wil komen van de SDK en/of de Documentatie, het wordt beschikbaar gesteld via hun twitter account. Additional information posted by notH4LT is available here.

Bron: Se7enSins